csütörtök, június 16, 2016

Az orlandói tömeggyilkosság után az Anonymous hacktivista csoport megrohamozta az ISIS híveinek oldalait, és melegeket támogató üzenetekre, videók linkjeire cserélte a propagandát.

Az Anonymous hacktivista csoport egyik tagja az Iszlám Állam (ISIS) híveinek számos oldalát feltörte, majd azokon melegpornóhoz vezető linkeket, szivárványszín zászlókat, és meleget védő üzeneteket helyezett el.
A WauchulaGhost nevű hacker már több hónapja tulajdonít el dzsihádista Twitter-fiókokat, elmondása szerint eddig közel 1500 profil felett vette át az irányítást, amelyek közül a Twitter azóta többet is felfüggesztett.

Az orlandói tömeggyilkosság után azonban láthatóbb módon szerette volna felbosszantani a dzsihádistákat. „Meleg vagyok és büszke”, valamint ehhez hasonló szlogeneket, melegpornóhoz vezető linkeket, és szivárványszín zászlókat helyezett el a profilokon.

 „Az Orlandóban kioltott életekért tettem, úgy gondoltam, meg kell védenem azt, ami elveszett. Nem tolerálhatjuk, hogy ártatlan életeket vegyenek el”- írta meg a hacker a Newsweeknek.

Nem a muszlimokat akarták megsérteni

WauchulaGhost nem fedte fel valódi nevét vagy tartózkodási helyét, csak annyit mondott, hogy az Egyesült Államokban él, és hogy a támadás közel volt otthonához. Még két társával, az Ebony és Yeti nicknevű hackerekkel szeretné továbbra is folytatni a kampányt. 

Célunk nem a muszlimok megsértése. Az akciónk a szélsőséges dzsihádistákra irányul. A hackercsoportunk tagjai közül többen is muszlimok, és mindent vallást tisztelünk, amely nem vesz el ártatlan életeket" - fejtette ki bővebben indítékait.

Az ISIS régóta használ közösségi média oldalakat propagandára, és toborzásra. A Twitter eddig több mint 125 ezer, szélsőséges nézeteket terjesztő oldalt függesztett fel 2015 óta.

A legvéresebb amerikai mészárlás

A legfrissebb jelentések szerint 50 halottja és 53 sebesültje van a floridai Orlando egyik melegbárjában vasárnap hajnalban történt támadásnak, amely az utóbbi ötven év legvéresebb ámokfutása. A párizsi Bataclan elleni támadás óta nem volt ekkora tömeges gyilkosság.

A lövöldöző, 29 éves Omar Mateen ellen az FBI már kétszer nyomozott, azt gyanították, szimpatizált az Iszlám Állammal. Mateen apja szerint fiának a melegekkel volt baja, nem vallási vagy politikai indokból ölt.

Címkék: technika

Szólj hozzá elsőként!
Ha tetszett Önnek az olvasmány, bátran ossza meg!
comments powered by Disqus
Mégsem váltok országot Válasszon országot!
Mégsem keresek Keressen rá bármire!
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó