hétfő, október 24, 2016

A tech-világ történetének egyik legnagyobb, a félvezetőiparénak viszont tényleg a legnagyobb felvásárlására kerülhet sor néhány napon belül.

35-37 milliárd dollár körüli összegért (ez mintegy 10-10,5 billió forintnak felel meg) készül megvásárolni a Qualcomm a holland NXP-t – adta hírül a Bloomberg.


A Qualcomm amerikai multinacionális vállalat, félvezető és telekommunikációs eszközöket gyárt (gondoljunk csak a Snapdragon chipkészletekre). Éves bevétele tavaly 25,3 milliárd dollár volt, piaci értéke 99 milliárd dollár. A kiszemelt fél, az eindhoveni NXP Semiconductors NV is félvezetőket készít, elsősorban az autóipar, a biztonsági berendezések és az internetre kötött eszközök számára. Tavalyi bevétele 6,1 milliárd dollár volt, a piaci értéke körülbelül 35 milliárd dollár.Készpénzes vásárlásra van kilátás, és a részvényárak 110 és 120 dollár közé eshetnek. A Bloomberg szerint a tárgyalás már az utolsó fázisában tart. A felajánlott pénz valóban óriási, azonban az üzletkötés szándéka érthető a Qualcomm részéről, ugyanis csökkenteni szeretné függését a lassuló okostelefon-piactól, és szeretne más területeken terjeszkedni.

Az üzletkötés bejelentésére várhatóan október 26. (ekkor jelenik meg az NXP negyedéves üzleti jelentése) és november 2. (ekkor várható a Qualcomm-jelentés) között kerülhet sor, azonban ezt – belső szabályzatukra hivatkozva – sem a Qualcommnál, sem az NXP-nél nem kommentálták.

Forrás: http://hvg.hu/tudomany/20161024_qualcomm_nxp_semiconductors_felvasarlas

Címkék:

Szólj hozzá elsőként!
Ha tetszett Önnek az olvasmány, bátran ossza meg!
comments powered by Disqus
Mégsem váltok országot Válasszon országot!
Mégsem keresek Keressen rá bármire!
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó