csütörtök, április 14, 2016

Közel 9 milliárd forintos keretösszeggel indul program a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében a lakosság digitális készségének fejlesztésére - írja az MTI Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkárára hivatkozva.
Lepsényi csütörtökön beszélt a programról egy budapesti  konferencián.  A  felnőtt lakosság digitális írástudásának fejlesztését célzó  kezdeményezés konzorciumban valósul meg a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal (NSZFH) vezetésével, a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség és az NGM együttműködésében, mondta.

A programra azért van szükség, mert egyre fontosabb lesz a dolgozók digitális készsége: egy tanulmány szerint az ipari vállalatok 85 százaléka fogja digitalizálni folyamatait 2020-ra. Kara Ákos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára szerint lassan minden álláshely betöltéséhez szükség lesz valamilyen szintű digitális készségre, miközben Magyarországon a 16-74 év közöttiek ötöde nem használt internetet 2015-ben. Ezért van szüksége a digitális készségeket fejlesztő kormányzati intézkedésekre, így a most induló projektre is.

Forrás: http://index.hu/gazdasag/2016/04/14/kilencmilliardos_programot_indit_a_kormany_a_digitalis_analfabet...

Címkék: oktatás

Szólj hozzá elsőként!
Ha tetszett Önnek az olvasmány, bátran ossza meg!
comments powered by Disqus
Mégsem váltok országot Válasszon országot!
Mégsem keresek Keressen rá bármire!
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó