kedd, június 07, 2016

A nagy kereskedelmi láncok egy részénél olyan szerződést akartak aláíratni a munkavállalóknak, aminek az apró betűs részébe írták bele, hogy a szerződés aláírásával a dolgozó lemond arról a jogáról, hogy egymást követő két héten is szabadságon vehessen ki. Bár a cégek nem kommentálták a hírt, a Népszabadság azt írja, a Tescóról és az Auchanról volt szó.

hétfői Magyar Idők azt írta, hogy Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének (KDFSZ) elnöke szerint az áruházláncok arra kényszerítik dolgozóikat, hogy mondjanak le a nyári szabadságukról. A dolog mögött az áll, hogy a munkaerőhiány miatt a cégek nem tudják feltöltetni az álláshelyeket, ezért meglévő dolgozóikkal próbálják kipótoltatni az üres műszakokat.Szakszervezeti források alapján a Népszabadság azt írja, a szerződéssel az lehetett a cégek célja, hogy megakadályozzák, hogy túl sokan menjenek el egyszerre szabadságra, mert ez még tovább nehezítené az áruházak dolgát a már egyébként is komoly munkaerőhiány súlyosbításával.
A lap információi szerint a dolgozók egy része nem vette észre a kisbetűs részben foglaltakat, és aláírta a szerződést, többeknek viszont szemet szúrt, és a lap értesülései szerint az Auchannál már vissza is vonták az apró betűs részt. A Tesco ezzel kapcsolatban későbbre ígért választ a lapnak.

Forrás: http://index.hu/gazdasag/2016/06/07/apro_betuvel_trukkoztek_nagy_aruhazlancok/

Címkék: gazdaság

Szólj hozzá elsőként!
Ha tetszett Önnek az olvasmány, bátran ossza meg!
comments powered by Disqus
Mégsem keresek Keressen rá bármire!