szerda, április 13, 2016

A hivatalos BUDAPEST 2024 olimpiai arculatát szakmai zsűri választotta ki, de kiosztanak egy közönségdíjat is. Bárki nevezhet, sok pályázat érkezett, és a közönségszavazáson győztes mű nettó 250 ezer forintot nyer.

A baj az, hogy a szavazás könnyedén manipulálható: semmilyen védelem nincs az oldal mögött, a beépített korlátozás csak a laikus felhasználókat állítja meg. Amikor szavazunk, a böngésző elment egy sütit, így egyszerű frissítésre már nem jelenik meg újra a gomb.

Azonban elég törölni a sütiket vagy újra és újra megnyitni az inkognitómódot ahhoz, hogy újra szavazhassunk. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy 
egy pályaműre percek alatt tízezernyi szavazat leadható.


Ezzel a néhány soros kóddal tömegesen manipulálható a szavazás

Csak egy viszonylag egyszerű program kell ahhoz, hogy ne kelljen kézzel kattintgatni. Olvasónk dokumentációja alapján a cikk írásakor 100 ezer szavazattal éppen első helyen lévő 153-as azonosítószámú pályázat alig pár perc alatt szedett össze hatvanezer szavazatot.

Ezen a három képernyőn önök is megnézhetik, hogyan gyűjtött percek alatt több tízezer szavazatot az egyik pályamű:És nem ez az egyetlen pályamű, amit manipuláltak. A többiek jóval lemaradva jönnek utánuk, a legtöbb pályázat alig lépi át a pár tízezer szavazatot. És már 24 óránál is kevesebb van hátra a zárásig. Egy egyszerű, emailes regisztráció már sokat fogott volna a szavazáson, milliószor kiderült már, hogy a teljesen szabadon hagyott megoldásokra mindig rászabadulnak a trollok. Most pedig a nyerészkedők. Jól kezdődik az olimpia, amit még meg sem rendeztünk.

Forrás: http://index.hu/tech/2016/04/12/konnyeden_elcsalhato_az_olimpiai_arculat_szavazasa/

Címkék:

Szólj hozzá elsőként!
Ha tetszett Önnek az olvasmány, bátran ossza meg!
comments powered by Disqus
Mégsem keresek Keressen rá bármire!