szerda, május 11, 2016

A Hoppa nevű, reptéri transzferekkel foglalkozó cég szerint Budapest az egyik legolcsóbb úti cél, írja az Independent.Felállítottak egy 19 szereplős listát az alapján, hogy egy nap ott tartózkodás mennyi pénzből hozható ki. A költségszámítás tartalmazott egy 3 kilométeres taxiutat, egy éjszakányi szállást és egy étkezést. Utóbbi kategóriában összevetették, hogy mennyibe kerül egy korsó sör, egy csésze kávé és egy üveg bor Kuala Lumpurtól Berlinen át Sao Paulóig.


A 19 legolcsóbb nyaralóhely között távol-keleti szigetek gyönyörű strandjai, amerikai metropolisok és európai városok is szerepelnek. Köztük Budapest – méghozzá első helyen –, ahol napi 40,34 fontból ehetünk, ihatunk, utazhatunk és alhatunk. 

A legolcsóbb sört, alig fél fontért Hanoiban, Vietnam fővárosában kaphatjuk, míg bort Faróban, Portugáliában vásárolhatunk a legbarátibb áron. Egy éjszakára megszállni Budapesten több mint 10 fonttal olcsóbb (23,23 font), mint a lista második legolcsóbb szálláshelyén, Bangkokban (37,12 font). Taxizni viszont inkább Kelet-Ázsiában érdemes, mert az európai városokban jobban a pénztárcánkba kell nyúlni érte. 

Forrás: http://index.hu/gazdasag/2016/05/10/budapest_a_legolcsobb_uti_cel/

Címkék: utazás

Szólj hozzá elsőként!
Ha tetszett Önnek az olvasmány, bátran ossza meg!
comments powered by Disqus
Mégsem keresek Keressen rá bármire!