csütörtök, november 17, 2016

Az indiai kormány adni akart egy hatalmas pofont a korrupciónak és az adóelkerülésnek, de egyelőre csak az ország gazdaságának sikerült beverni egy hatalmasat. A gazdasági kifehérítése végett ugyanis elég drasztikus megoldáshoz nyúltak: kivonták a két legnépszerűbb bankjegyet a forgalomból. Az emberek erre pánikba estek, a gazdaság behúzta a kéziféket, a helyzet már-már áruhiánnyal fenyeget. A dologban ennek ellenére mégis van logika, kérdés, hogy megéri-e pár hétre visszatérni a középkorba a szebb és korrupciómentesebb jövő amúgy elég ingatag reményében.

Tovább olvasom

Címkék: gazdaság

Szólj hozzá elsőként!
hétfő, június 13, 2016

Európa történetében a 20. század második felében volt egy rövid, boldog időszak, amikor azt hittük, hogy megvalósulnak az utópiák, és eljő a kor, midőn „a bőség kosarából mindenki egyaránt vehet”, azaz a jóléti állam nem illúzió, hanem a gazdasági növekedés és a kulturális fejlődés következtében realitássá válik.

Tovább olvasom

Címkék: egészségügy

Szólj hozzá elsőként!
kedd, április 26, 2016

Ha nem fogadjuk el a változásokat, akkor informatikai forradalom harmadik hullámáról is lecsúszik Európa. Azzal az észt EP-képviselővel beszélgettünk, aki januárban azt üzente a taxisoknak, hogy ne tüntessenek, mert saját magukkal szúrnak ki.

Tovább olvasom

Címkék: internet

Szólj hozzá elsőként!
csütörtök, június 18, 2015

A globális pénzügyi válság, válságba sodorta az euró-zónát is. Ebben az euró hiányos konstrukciója és a nemzeti politikák kudarca egyaránt szerepet játszott. Az utóbbira a legpregnánsabb példa Görögország. A válság a tagországok közül legsúlyosabban Görögországot érintette.

Tovább olvasom

Címkék:

Szólj hozzá elsőként!
Mégsem keresek Keressen rá bármire!