csütörtök, április 26, 2018

Emlékeznek még a 40 centis kilátóra, amit 40 milliós EU-támogatásból építettek meg kreatív honfitársaink? Na az semmi ahhoz a texasi épülethez képest, amibe mai értéken számolva több mint 770 millió forintnyi dollárt toltak bele a befektetők, abban a hitben, hogy egy 150 méteres felhőkarcoló lesz, de végül csak 12 méteres lett. És még a bíróság is kiröhögte őket, hiszen a tervrajzokat aláírták, csak éppen elnéztek rajta egy vesszőt.

Tovább olvasom

Címkék: Tudomány,átverés

Szólj hozzá elsőként!
csütörtök, április 26, 2018

Palma városa júliustól betiltja a turisztikai célú lakáskiadást – írja a BBC. Bár Spanyolországban az Airbnb elterjedése és a turizmus fellendülése után voltak példák a szabályozás szigorítására - például Barcelonában -, ilyen radikális intézkedésre eddig még nem került sor.

Tovább olvasom

Címkék: gazdaság

Szólj hozzá elsőként!
péntek, november 18, 2016

A nagy áruházláncoknak nem okoz majd problémát a kormány béremelési terve, a kisebb üzletek viszont nem biztos, hogy ki tudják gazdálkodni az emelést - ezt nyilatkozta a Világgazdaságnak Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára.

Tovább olvasom

Címkék: gazdaság

Szólj hozzá elsőként!
csütörtök, november 17, 2016

Az indiai kormány adni akart egy hatalmas pofont a korrupciónak és az adóelkerülésnek, de egyelőre csak az ország gazdaságának sikerült beverni egy hatalmasat. A gazdasági kifehérítése végett ugyanis elég drasztikus megoldáshoz nyúltak: kivonták a két legnépszerűbb bankjegyet a forgalomból. Az emberek erre pánikba estek, a gazdaság behúzta a kéziféket, a helyzet már-már áruhiánnyal fenyeget. A dologban ennek ellenére mégis van logika, kérdés, hogy megéri-e pár hétre visszatérni a középkorba a szebb és korrupciómentesebb jövő amúgy elég ingatag reményében.

Tovább olvasom

Címkék: gazdaság

Szólj hozzá elsőként!
Mégsem keresek Keressen rá bármire!