hétfő, január 02, 2017

Ne nézzen lesajnálóan azokra a szerencsétlenekre, akik nem tudnak megszabadulni a félkarú rablótól vagy a kábítószerektől. Ronda pszichológiai manőverek tartják őket a markukban, és nem tehetnek róla, hogy nincs kiút a függőségből. A szoftvertervezők tudatosan játszanak rá arra, hogy pszichológiai kondicionálással édesgessék magukhoz a felhasználókat, akik észre sem veszik, hogy a technológia szép lassan felzabálja az életüket. És azoknak kéne kiutat mutatni, akik ezt az egészet ránk szabadították.

Tovább olvasom

Címkék: technológia

Szólj hozzá elsőként!
csütörtök, november 10, 2016

Az amerikai hadsereg olyan elektromos agystimulátort fejlesztett, amivel tovább fokozhatók a katonák mentális képességei. Az új fejlesztést a gyalogság, a drónpilóták és a fegyveres erők más tagjai is használhatják. A sikeres tesztek alapján a szolgálatot teljesítő katonák bármikor használhatják az új eszközt, hogy növeljék a teljesítményüket; az agyba küldött elektromos impulzusok javítják a hatékonyságot a stresszel járó harci helyzetekben.

Tovább olvasom

Címkék: technológia

Szólj hozzá elsőként!
hétfő, november 07, 2016

A mágneses mező által mozgatott és pályán tartott vonat csúcssebessége világrekord lesz, ha elkészül.

Tovább olvasom

Címkék: technológia

Szólj hozzá elsőként!
szerda, augusztus 31, 2016

Mivel tudhat többet az az osztrák vagy svájci bolti eladó, aki ugyanannál a cégnél háromszor-ötször annyit keres, mint a teljesen azonos munkát végző magyar kollégája? És általában véve miért magasabbak a bérek nyugaton, amikor semmivel sem szebbek, jobbak vagy okosabbak az ott élők? A dolog nyitja a termelékenység, ami sajnos Magyarországon nagyon alacsony, ezért pedig eltérő mértékben ugyan, de mindenkit felelősség terhel.

Tovább olvasom

Címkék: gazdaság

Szólj hozzá elsőként!
Mégsem keresek Keressen rá bármire!